Tarımı keşfettiğimiz anda, insanlar için daha iyiye doğru bir kırılma gerçekleşti. Tarım yapabilen Homo sapiens daha iyi beslendi, daha iyi gelişti, daha uzun yaşamaya başladı. Belirli bir alanda konaklayabilme ve bu sayede topluluklar ve medeniyetler oluşturabilme şansı buldu.  Avcılık ve toplayıcılık yaparak geçirdiği zamanın bir bölümünü başka faaliyetlere ayırdı. Düşünce sistemini geliştirdi, çalıştı, yeni icatlar yaptı. Dünyanın farklı alanlarını keşfetti. Başka coğrafyalardaki insan toplulukları ile ilişki kurdu. Kültürünü, bilgisini, tecrübesini paylaştı. Paylaştıkça çoğalttı. Her geçen nesil üzerine ekledi, sürekli ileri devam etti ve medeniyetimiz bugünkü düzeyine ulaştı.

Elbette her zaman, her şey iyi gitmedi. Zaman zaman insanlar bu aşamaya tarım ile geldiğini unuttu. Kimi zaman tarım topraklarını, verimli verimsiz demeden, herhangi bir öncelik belirlemeden sanayi ve yerleşim için feda etti, kimi zaman da su kaynaklarını, toprağı, havayı kirletti. Daha düşük refah seviyesi ve yaşam koşullarına mahkûm ettiği kırsal toplulukları yerlerinden etti. 21. yüzyıla ulaştı ancak bindiği dalı kesmeyecek bilinç düzeyine ulaşamadı.

Böyle bir ortamda bir de tarımla uğraşan, geçimini tarımdan sağlamaya çalışan ya da tarımı seven, tarım yapmak isteyen insanlar vardı. En büyük ihtiyaçları bilgiydi. Elbette artık her şeyin rahatlıkla bulunabildiği dünyada bilgiye de kolayca ulaşılabilirdi ancak bu karmaşa içerisinde en büyük sorun doğru ve yanlış bilgiyi, reklam ile tavsiyeyi birbirinden ayırabilmekteydi. Nitekim artık en çok tarımsal tavsiyeyi pazarlamacılar veriyor, tarım ile alakası olmayanlar insanlar televizyonlarda her gün tarımı konuşuyor, ürün yetiştiriciliği hakkında gazetelerde, internet sitelerinde sayfa sayfa makaleler yazıyordu.

Tasvir etmeye çalıştığımız bu ortamda, doğru bilginin çok daha önemli hale geldiğini görerek yola çıktık. Bu topraklarda edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri, bu bilgilere ihtiyaç duyanlar ile paylaşabileceğimizi, bu sayede küçük de olsa bir katkı sağlayabileceğimizi düşündük.

Hedef kitlemiz bilgiye ihtiyaç duyan herkes olabilirdi. Çiftçiler, yatırımcılar, hep köye yerleşmek isteyen beyaz yakalılar, öğrenciler, hobi bahçesinde tarım yapmak isteyenler, genel kültür olarak tarımı öğrenmek isteyen meraklılar ve daha başka tarımla ilgilenen herkes için tarım rehberi olmalıydı. Bu yüzden alan adını alırken “herkesetarim.com” adresinde karar kıldık.

Güncel tarım haberleri, hibe duyuruları, hibe ve tarım desteklemeleri ile ilgili bilgilere sitemizde yer verdik. Bunlarla birlikte en çok merak edilen yetiştiricilik bilgileri ve hobi bahçeleri ile ilgili tavsiyeleri de temel kategoriler olarak belirledik.

Tarım çok geniş bir alan,  elbette eksik kaldığımız konular olacak. Ancak herkesetarim.com gelişerek devam edecek.

Merak ettiğiniz ancak hakkında yeterince bilgi bulamadığınız konuları iletirseniz ilgili makaleleri de siteye ekleyebiliriz. Aynı şekilde, önemli tarım haberlerini ve hibe duyurularını yorum yoluyla veya iletişim formunu kullanarak gönderirseniz herkesin faydalanması için onlara da sitemizde yer verebiliriz. 

Katkı sağlayabilmek dileğiyle.